Učešćem u aukciji pomažete oboljelima

prije 24 dana | 20.07.2022

Druga aukcija O kanala i Udruženja Pomozi.ba bit će održana u petak, 22. jula od 12 do 16 sati na zvaničnoj Facebook stranici O kanala. U tom periodu možete dati svoje ponude za predmete koje su donirale poznate ličnosti, a sav prihod od aukcije namijenjen je Fondu za liječenja Pomozi.ba.

Ovo su predmeti za koje možete dati ponude:

1.
Jedna od prvih gitara Berina Buturovića na licitaciji je pod brojem 1. Još kao dječak je dobio na poklon, a za aukciju je donirao u nadi da će završiti u rukama nekoga od novih generacija. Upravo na ovoj gitari nastali su i neki od njegovih hitova.2.  Emir Hadžihafizbegović za drugu po redu aukciju O kanala i Udruženja Pomozi.ba, donirao je unikatnu majicu na kojoj su, uz repliku, i akteri kultne predstave “Žaba”. Ovaj predmet je numerisan brojem 2.

3. Predmet koji se na aukciji nalazi pod brojem 3, je prvi CD Tijane Dapčević, nastao  2001. godine. Uz Tijanin hit “Kao da”, po kojem je i naslovljen ovaj album, možete uživati i uz pjesme “Stepski vuk”, “Rođen da budeš moj”, “Jača od sudbine”, “Kasno je”,...4. Dio kostima iz filma “Sin” predmet je pod brojem 4, a donirao ga je mladi glumac Dino Bajrović. Ovaj kostim za njega ima posebnu sentimentalnu vrijednost jer se radi o kostimu koji je nosio u njegovom prvom dugometražnom filmu.5. Legendarni Nikola Nikić darovao je šal fudbalskog kluba Rosengård, koji se na našoj humanitarnoj aukciji nalazi pod brojem 5. Ovaj šal dobio je na poklon prilikom gostovanja u klubu iz Malmea, a upravo iz Rosengårda je ponikao Zlatan Ibrahimović.6. Diva bosanske sevdalinke, Hanka Paldum, za aukciju je darovala dva specijalna izdanja CD-a “Što svaka žena sanja”. Ova dva predmeta nalaze se pod brojem 6.


7.  Pod rednim brojem 7, nalazi se dres Brune Petkovića, hrvatskog reprezentativca u fudbalu, na kojem su potpisi svih Dinamovih igrača. Ovaj predmet je na aukciji pod brojem 7, a darovao ga je legendarni Zdravko Mamić.8.  Košulja u kojoj je Ibro Bublin nastupio na audiciji za takmičenje Zvezde Granda, na kojem je 2016. godine odnio pobjedu,  predmet je koji se nalazi pod brojem 8.


9. Knjiga sa porukama i autogramima gostiju emisije “Bez teških tema”, na našoj aukciji je pod brojem 9. U knjizi ćete moći pronaći autograme Nikole Nikića, Elvira Lakovića Lake, Tijane Dapčević, Emira Hadžihafizbegovića, Dragana Mektića, Hanke Paldum, Armina Šakovića, Faruka Hadžibegića i drugih.10.  Legendarni Blaž Šlišković za aukciju je donirao karikaturu sa svojim likom, koja je nastala prije više od 30 godina. Ovaj je predmet je na licitaciji pod brojem 10.


11. Slikar Emir Miro Karamehmedović, čitajući Oslobođenje, kojem je vjeran 70 godina, pronašao je detalje o našoj aukciji te se odlučio pridružiti ovoj humanoj misiji. Donirao je umjetničku sliku koja se nalazi pod brojem 11.


12. Bivši bh. reprezentativac Vlatko Glavaš, takođe se odlučio pridružiti našoj aukciji te je u humanitarne svrhe donirao svoj reprezentativni dres, koji se nalazi pod brojem 12.

 

Ukoliko želite neki od navedenih predmeta, ponude možete slati na mail okanal@aukcija.ba


Podijeli novost

Pomozi.ba © 2022. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba