Obrok za sve

prije 2 mjeseca | 28.08.2021

“Obrok za sve“ jedan je od stalnih i najvećih projekata našeg udruženja. U sklopu ovog projekta oko 1.000 socijalno ugroženih ljudi iz Sarajeva, Ilijaša, Breze, Vareša, Visokog, Travnika, Donjeg Vakufa, Skender-Vakufa, Kotor-Varoši, Bosanske Dubice, Bihaća, Bosanske Krupe i Otoke, dobija jedan obrok dnevno na svoj kućni prag.

 

Korisnici ovog projekta su stariji, bolesni i iznemogli članovi našeg društva koji samostalno ne mogu doći ni do klasičnih sistema javne kuhinje. Uz ovu vrstu pomoći, naši vozači svakodnevno odvoje i vrijeme da razgovaraju s njima.

 

Tokom godine korisnicima ovog projekta dijelimo i druge prehrambene i higijenske artikle, namještaj, kućne potrepštine i sve ono što im je potrebno za normalan život, a mi uspijemo osigurati.

 

Svoj doprinos ovom našem projektu građani mogu dati pozivom na broj 17001 koji je jedinstveni humanitarni broj za sve telefonske operatere u BiH, a jedim pozivom se doniraju 2 KM, odnosno jedan obrok.

 

Projekat se može pomoći i donacijama hrane, te donacijama putem naše web stranice www.pomoziba.org klikom na opciju DONIRAJ ODMAH, uplatama putem naših standardnih računa ili PayPal-a sa naznačenom svrhom „Obrok za sve“.


Podijeli priču

Pomozi.ba © 2021. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba