Na današnji dan otvoren prvi Pomozi.ba Restoran dobre volje u Travniku

prije 2 mjeseca | 14.10.2021

Četrnaesti oktobar poseban je datum za Udruženje Pomozi.ba. Danas smo otvorili “Kuću dobra” u Sarajevu, a na današnji dan prije dvije godine otvoren je i naš Restoran dobre volje u Travniku.

Svakodnevno, u Restoranu dobre volje Travnik dijelimo obroke za ljude u potrebi iz Travnika, a za one koji ne mogu doći do Restorana, tople i ukusne obroke nosimo na kućni prag, ne samo u Travniku nego i Vitezu, Donjem Vakufu, Skender Vakufu i Kotor Varoši.

 

Pozitivna priča krenula je od porodice Fulurija koja se 2019. godine odlučila na zatvaranje komercijalnog restorana kako bi sa Pomozi.ba krenuli u ovu humanu misiju.

 

Na mjestu gdje se pravila ukusna hrana za ljude koji sebi mogu priuštiti obrok u komercijalnom restoranu, od tog 14. oktobra na istom mjestu se prave podjednako ukusni obroci za one koji teško žive i kojima samo jedan obrok puno znači.

 

Nakon otvorenja Restorana dobre volje u Travniku, 2020. godine otvorili smo Restoran dobre volje u Bihaću, a potom, početkom tekuće godine u Sarajevu.

 

Sretni smo i ponosni što u sklopu Restorana dobre volje i projekta “Obrok za sve” osiguramo više od hiljadu obroka dnevno za ljude u potrebi, a sve zahvaljujući donacijama naših humanih građana i građanki. 

Jer, imamo samo ono što damo!


Podijeli priču

Pomozi.ba © 2021. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba