Željko i Zijad napokon mogu uživati u sigurnosti i toplini stambenih kontejnera

prije mjesec | 22.10.2021

Naš Željko Vincetić iz Orašja od sada bezbrižno spava u novom stambenom kontejneru koji je bio njegova najveća životna želja. Pored Željka, najveću životnu želju ispunili smo i Zijadu Kevri iz Breze, kome smo također osigurali siguran dom.

Kontejneri koje smo im donirali su novi, dimenzija 6 X 2,40, sa mokrim čvorom, WC šoljom, umivaonikom, tušem i kuhinjskim elementima. Cijena jednog je 7.490 KM, oba 14.980 KM, a prevoz 850 KM, također za oba kontejnera. Kada tu dodamo PDV od 2.691,10 KM, sveukupan iznos koji smo donirali za kupovinu i prevoz je 18.521,10 KM.

Kako smo nakon zajedničke akcije “Krov nad glavom za Zijada i Željka”, prikupili 13.998 KM, preostali iznos od 4.523,10 KM platili smo iz naših nenamjenskih sredstava, a kako bi Željko i Zijad napokon živjeli u uslovima dostojnim čovjeka.

Naš Željko je živio u stalnom strahu od neuslovne kućice u kojoj nije imao ni struje ni vode. Proveo je mnoge besane noći, bojeći se da mu kuća doslovno ne padne na glavu.

Zijad je također u neuslovnom objektu iz koga je morao izaći do kraja oktobra, a sada može uživati u sigurnosti i normalnim uvjetima za život.

Vašom humanošću i donacijama usrećili smo ova dva divna čovjeka i ponovo dokazali da zajedno možemo učiniti mnogo.


Podijeli priču

Pomozi.ba © 2021. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba