Pomozi.ba organizacija u toku 2021. godine donirala 3,8 miliona KM u svrhu liječenja oboljelih bh. građana

prije 6 dana | 12.01.2022

Pomozi.ba organizacija u toku 2021. godine donirala je ogromnih 3,8 miliona KM u svrhu liječenja oboljelih bh. građana. Od spomenutog iznosa, samo u toku mjeseca decembra donirano je oko 600.000 KM.

U odnosu na 2020. godinu kada smo donirali 1,8 miliona KM, u 2021. imamo povećanje od velikih 2 miliona KM. Također, došlo je i do povećanja broja upita, te smo u 2021. godini dobili blizu 1000 zahtjeva za pomoć u liječenju. 

Kako nismo u stanju pokretati toliko apela za pomoć, osnovali smo trajni Fond za liječenja kojim prikupljamo sredstva na više načina. Jedan od načina je trajni humanitarni broj 17021, drugi način je naš projekat “Najbolji obrok u mjesecu”, a donacije su moguće i putem web kampanje Udruženja Pomozi.ba.

Jer, često imamo zahtjeve za pomoć gdje ljudi s jedne strane ne žele ići javno sa apelom, kada npr. roditelji ne žele izložiti dijete javnosti, a potrebna su im velika finansijska sredstva. S druge strane, jako je teško prikupiti ta finansijska sredstva, ukoliko ne idemo javno i sa apelom.

Zato je bitno da imamo trajni fond za prikupljanje sredstava, kako bi mogli pomoći što većem broju oboljelih bh. građana. Hvala svima koji su nas na bilo koji način podržavali prethodnih godina i donirali u svrhu liječenja, jer svi smo mi Pomozi.ba.


Podijeli priču

Pomozi.ba © 2022. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba