Zahvaljujući Fondu „Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo“ djevojčica Ena će nastaviti da ostvaruje svoje dječije snove

prije 4 mjeseca | 10.02.2022

Ena Mujčinović, učenica je sedmog razreda Osnovne škole „Osman-Nuri Hadžić“ i vice prvakinja Federacije Bosne i Hercegovine u preponskom jahanju u kategoriji djece, a u 2021. godini je proglašena za najuspješnijeg jahača. Šest godina Ena vrijedno trenira, a prije tri godine porodica je Eni kupila kobilu Mašu s kojom je Ena postizala zapažene rezultate. Mjesečne troškove pansiona za Mašu u Konjičkom klubu „Vilenjak“ u Visokom, porodica je redovno uplaćivala sve do novembra 2021., kada su oba Enina roditelja ostala bez posla i kada su se zatekli u situaciji da su im jedina primanja dječiji doplatci za njihovo troje malodobne djece.

Dugovi za režijske troškove počeli su da se gomilaju, kao i dug za Mašin pansion. U jednom teškom trenutku, Ena je predložila da prodaju Mašu. Posljednjim naporima Enina majka nam se obratila da im pomognemo da premoste ovaj krizni period te da iz Fonda Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo pokrijemo četiri mjesečna pansiona u iznosu od 1.600 KM što smo i učinili zbog Ene, zbog rahmetli Samija kojeg je i Ena imala priliku susretati na treninzima, zbog sve djece čije snove ne smijemo zanemarivati i kada je najviše teško.

Fond „Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo“ osnovali smo s namjerom da pomognemo djeci da svoje snove ostvaruju. I vi nam se u tome možete pridružiti pozivom na broj 17013, kojim donirate 2 KM, kao i putem naše web platforme ili uplatama putem naših standardnih žiro računa.


Podijeli priču

Pomozi.ba © 2022. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba