Predstavljena web platforma i mobilna aplikacija za volontiranje učenika „Trebalsta.ba“

prije mjesec | 07.12.2021

Povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, kojeg je proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine, službeno je promovisana i u javnost puštena web-platforma „Trebalsta.ba“ sa pratećim mobilnim aplikacijama.

 

Od početka školske 2021/22 godine, na web platformi https://Trebalsta.ba registrovano je 196 učenika-volontera iz skoro svih srednjih škola Kantona Sarajevo, a broj učenika iz dana u dan raste. Učenici su na preko 20 realizovanih projekata od avgusta do danas proveli 491 volonterski sat.

 

Trebalsta.ba je platforma pokrenuta od strane Bosna Bank International d.d. Sarajevo u partnerstvu sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i u saradnji sa Pomozi.ba, organizacijom Dobro.ba te kompanijom Ping d.o.o. Sarajevo sredinom 2021. godine.

 

Učenici se mogu registrovati za volontiranje putem web platforme i prijavljivati na aktivne projekte partnerskih organizacija i udruženja, a svakog mjeseca na platformi se odaju priznanja najaktivnijim volonterima. Zainteresovana udruženja i organizacije se također mogu prijaviti putem web platforme i kandidovati svoje projekte na kojima im od pomoći mogu biti učenici srednjih škola Kantona Sarajevo.


Podijeli novost

Pomozi.ba © 2022. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba