Obnovimo igralište zajedno

prije 2 godine | 13.12.2022

Brend Varta u Bosni i Hercegovini, u sklopu globalnog projekta „Varta Loves“ koji se odvija u više od 70 zemalja svijeta, pokrenuo je kampanju koja za cilj ima uljepšati djetinjstvo mališanima.

U sklopu kampanje „VARTA LOVES CREATIVES“ ovaj brend će se odreći dijela zarade od prodanih baterija i taj novac iskoristiti za obnovu jednog dotrajalog igrališta u Bosni i Hercegovini, kako bi djeca dobila ljepše mjesto na kojem će kvalitetnije provoditi svoje vrijeme.

Svi kupci učestvuju u kampanji i kupovinom Varta baterija u prodavnicama Konzum i Mercator do 31. marta 2023. godine direktno pomažu obnovu dječijeg igrališta.

„Varta je brend koji vodi računa o okolišu i lokalnoj zajednici, a posebno brinemo o djeci. U sklopu  kampanje koju smo sproveli krajem 2020. godine sa humanitarnom organizacijom Pomozi.ba i partnerima Konzum i Mercator donirali smo 10.000 KM za užine mališana koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica. Kampanja je bila uspješna na zadovoljstvo svih učesnika, a u saradnji sa istim partnerima i ove godine pokušavamo uraditi nešto korisno za naše najmlađe i obezbijediti im sigurno i lijepo mjesto na kojem će stvarati nove uzbudljive uspomene“, naveo je brand manager Varte, Adis Hrbat.

Dodao je da će igralište koje bude izabrano za ovaj projekat biti obnovljeno na proljeće iduće godine.

Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma i Mercatora izrazio je veliko zadovoljstvo što su ponovo dio projekta koji Varta provodi sa organizacijom Pomozi.ba.

„Kompanije Konzum i Mercator su u ovoj godini uspješno realizovale nekoliko društveno-odgovornih projekata usmjerenih na pružanje podrške teško oboljelim mališanima i sretan sam jer je pred nama još jedan divan projekat kojim ćemo zajedno sa našim kupcima i našim dugogodišnjim partnerom Vartom obnoviti dječije igralište. Zajedničko ulaganje u našu lokalnu zajednicu od čega najviše koristi imaju njeni najmlađi članovi smatram obavezom i sretan sam jer su Konzum i Mercator dugoročno usmjereni ka tom cilju“, istakao je Arnautović.

Iz Pomozi.ba naglašavaju da im je od velikog značaja to što je Varta i u ovogodišnjoj kampanji izabrala njihovu organizaciju za partnera.

„Zahvaljujući prošloj kampanji i donaciji brenda Varta uspjeli smo osigurati oko 20.000 školskih obroka za mališane iz socijalno ugroženih porodica. Drago nam je što učestvujemo i u ovom projektu, posebno zato što je ponovo krajnji cilj obradovati najmlađe i uljepšati njihovo djetinjstvo“, navela je Maja Arslanagić-Hrbat glasnogovornica ove organizacije.

Pored Konzuma, Mercatora i humanitarne organizacije Pomozi.ba, ovogodišnju kampanju su podržale i kompanije Mibral i Flex Invest.


Podijeli novost

Pomozi.ba © 2024. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba