Volimo i nahranimo cuke i mace

prije 3 mjeseca | 25.09.2023

Kako je odavno poznato široj javnosti, Udruženje Pomozi.ba svoj rad zasniva na konstantnoj pomoći ugroženim kategorijama, vodi stalnu brigu o ljudima koji vode bitke za ozdravljenje i koji se bore za egzistenciju i uvijek pruža svoju podršku onima kojima je to najpotrebnije. Ovaj put, Udruženje Pomozi.ba je u akciji pružanja pomoći životinjima.

U partnerstvu sa bh. kompanijom Agrinatura d.o.o.,  pokrenut je  projekat sa ciljem osiguranja kvalitetne hrane za što veći broj maca i pasa u Bosni i Hercegovini, koji još nemaju svoje vlasnike koji bi ih hranili ljubavlju, pažnjom i obezbijedili im hranjiv i kvalitetan obrok.

Agrinatura d.o.o, jedini bosanskohercegovački proizvođač hrane  za cuke i mace,  je donirala sedam tona hrane za ove predivne životinje, a Udruženje Pomozi.ba će se pobrinuti da njom usreći što više naših krznenih prijatelja.

Brendirana, „Pomozi.ba -  Quicker“ i „Pomozi.ba - Quick-paw“, hrana za pse i mačke tako će stići do azila za brigu o životinjama u Brčkom, Čapljini, Hadžićima, Sarajevu, Prači, Tešnju, Doboju, Sanskom Mostu i Goraždu, a Udruženje poziva i ostale azile sa područja cijele Bosne i Hercegovine da im se jave kako bi i njima osigurali besplatnu hranu.

„U ovaj projekat smo se upustili, jer smatramo da i životinje zaslužuju istu količinu ljubavi i brige poput ljudi. Ovu priču ćemo započeti sa jednim zanimljivim eventom na kojem ćemo, pored predstavnika azila, i vlasnicima pasa i maca poklanjati hranu za njihove ljubimce“, navode iz Pomozi.ba.

Događaj će biti održan 1. oktobra u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu. Štand za hranom za pse i mace bit će postavljen u blizini Zemaljskog muzeja od 11h do 17h.

„Na ovom druženju uz dosta zabave, smijeha, sretnih i zadovoljnih malih krznenih prijatelja poklanjat ćemo brendiranu Pomozi.ba -  Quicker i Pomozi.ba - Quick-paw hranu za životinje. Pozivamo sve vlasnike pasa i mački da nam se pridruže, preuzmu besplatnu prvoklasnu hranu za njihove krznene prijatelje i potom nam jave da li im se svidjela. Apelujemo i na one koji još uvijek nisu vlasnici ovih životinja, a željeli bi to postati, da posjete ovaj event. Ovo je dan kada ćemo dijeliti hranu i ljubav za cuke i mace“, zaključuju iz Pomozi.ba.


Podijeli novost

Pomozi.ba © 2023. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba