Punkt za donacije u Tuzli

prije 2 mjeseca | 17.05.2024

Pomozi.ba uskoro započinje saradnju sa jednom od vodećih bosanskohercegovačkih kurirskih kompanija A2B Express Delivery. Već 24. maja bit će otvoreno posebno prihvatno mjesto u Tuzli za donacije odjeće i obuće. Ova saradnja će omogućiti brže i učinkovitije prikupljanje pomoći za one kojima je najpotrebnija.

Suština udruživanja snaga je u efikasnijem prikupljanju donacija i otvaranju mogućnosti besplatne dostave donacija do logističkog centra Pomozi.ba u Sarajevu.

Prvo u Tuzli, a potom i u drugim gradovima BiH svakog petka u terminu od 11 do 15 sati građani će moći donirati do deset kilograma odjeće i obuće. Hrana, lijekovi, namještaj i ostale stvari neće moći biti donirani.

A2B će prikupljene donacije redovno transportovati do Pomozi.ba, nakon čega će Pomozi.ba pripremiti donacije za kategorije stanovništva u potrebi.

“Jako smo zahvalni prijateljima iz A2B što su se priključili našoj humanoj misiji. U proteklom periodu imali smo mnogo molbi naših sugrađana i sugrađanki iz cijele BiH za organizovanje nekog punkta na kojem bi odlagali novu i dobro očuvanu polovnu odjeću i obuću. Zahvaljujući ovoj saradnji, tu želju ćemo ispuniti Tuzlacima. Moramo napomenuti da se nova i polovna odjeća i obuća mogu donirati i u našim uredima u Sarajevu, Bihaću i Travniku. Donirane stvari dalje prosljeđujemo našim korisnicima, koji sebi ne mogu priuštiti kupovinu svega što im je neophodno ili drugim humanitarnim udruženjima diljem BiH, a dio doniranih stvari prodajemo na našem Humanitarnom bazaru koji organizujemo jednom mjesečno. Sav prihod od bazara također je namijenjen za pomoć socijalno ugroženim i oboljelim ljudima”, saopćeno je iz Pomozi.ba organizacije.

Prihvatno mjesto A2B u Tuzli nalazi se na adresi Branilaca BiH 11.

Ponosni smo na uspostavljenu saradnju sa Pomozi.ba. Ova saradnja predstavlja važan korak u našem nastojanju da doprinesemo zajednici i podržimo one kojima je pomoć najpotrebnija. Vjerujemo da će partnerstvo omogućiti bržu i efikasniju dostavu humanitarne pomoći onima kojima je to najviše potrebno”, dodali su iz ove kompanije te najavili da će u dogovoru s Pomozi.ba prihvatna mjesta organizovati i u drugim gradovima širom BiH.

Ova akcija besplatne dostave donacija za Pomozi.ba, osim što poziva sve humane ljude širom BiH koji nemaju način da svoje donacije uruče ovoj humanitarnoj organizaciji, označava početak dugoročnog partnerstva u kojem će A2B biti na usluzi za različite projekte tokom godine te u sklopu mnogobrojnih aktivnosti koje organizuje Pomozi.ba.Podijeli novost

Pomozi.ba © 2024. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba