Kupi kilometar spasi život

prije 2 mjeseca | 21.05.2024

Predsjednik Vatrogasnog društva Vogošća Jasmin Žigić trčanjem nevjerovatnih 21km na Sarajevo maratonu u full vatrogasnoj opremi započeo je realizaciju projekta "Kupi kilometar spasi život". Naime, u saradnji sa Pomozi.ba, Žigić će prodavati kilometre na 10 maratona i sav prihod će ići u Fond za liječenje oboljelih bh. građana.

Jasmin je na prvom maratonu skupio 450 KM, a vjeruje da će svakom trkom biti sve više i novca za liječenje oboljelih sugrađana.

Sljedeći podvig za Jasmina je „Igmanski cener“ (30. juni), 5. jula na programu je „Konjički cener“, a dva dana poslije, 7. jula, „Spartan Race“. Utrka „Sarajevski cener“ trči se 14. jula, a onda slijedi odmor do augusta, kada je na programu utrka stepenicama do vrha „Avaz Twist Towera“. Za kraj augusta (30. august), planirana je trka „Travnik night run“, a 14. septembra, naš hrabri prijatelj vatrogasac, nastupit će na domaćem terenu na „Vogošća 5K“. 30. septembra Žigića očekuje nastup na „Sarajevo polumaratonu“, a za kraj je ostao „Vils Ultra marathon“, na kojem će naš prijatelj pokušati pretrčati što veći broj kilometara u šest sati.

Podržimo zajedno našeg hrabrog vatrogasca, kojem neće biti nimalo lako istrčati sve utrke i to pod punom vatrogasnom opremom. Pozivamo sve ljude dobre volje, vatrogasce, humanitarna udruženja, nevladine organizacije, sportske klubove, fondacije i ostale organizacije i kompanije, odnosno sve one, koji imaju želju da pomognu ovu, zaista, humanu ideju, da kupovinom jednog kilometra pomognu u spašavanju nečijeg života.

Cijenu kilometra nismo odredili, već smo prepustili svima vama da ocijenite, shodno mogućnostima pojedinca ili udruženja, koliko košta jedan kilometar!

Uplate se mogu izvršiti na žiro račun:

338-720-223-456-6887

Svrha: Kilometar za život!


Podijeli novost

Pomozi.ba © 2024. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba