Amina Hasanagić: “Spasila me ljubav prema mojoj Ajši i vjera u Boga” (video)

prije 2 mjeseca | 01.02.2023


Mladoj majci Amini Hasanagić iz Fojnice ljekari su davali minimalne šanse za život, ali nju je spasila ljubav prema njenoj malenoj Ajši i vjera u Boga.

220.667,94 KM uplaćeno je za Aminino liječenje u Turskoj. Od navedenog iznosa Pomozi.ba organizacija je donirala 168.467,94 KM, a porodica je prikupila ostatak sredstava od 52.200 KM.

Ova mlada majka i voljena supruga je krajem marta 2022. godine primljena u bolnicu u Travniku zbog bolova u stomaku. Odmah je prebačena na intenzivnu njegu sa dijagnozom i kliničkom slikom teškog hemoragijsko-nekrotizirajućeg pankreatitisa nakon čega je hitno operisana.

Nakon toga je imala još tri operacije, nakon kojih je došlo do pogoršanja stanja. Prije ovog nemilog događaja Amina je bila zdrava mlada žena koja je uživala u životu punim plućima sa svojom divnom porodicom.

U nastavku pogledajte Amininu potresnu priča koja ima sretan kraj zahvaljujući humanosti naših sugrađana koji su pozivom na humanitarni broj telefona, uplatama putem naše web stranice i žiro računa donirali sredstva za njeno liječenje. Pomogli su svakako i svi oni koji su podijelili apel za Aminu.

Hvala vam još jednom što nam pomažete da vratimo osmijeh na lice oboljelima kako je to lijepo na kraju zaključila i naša Amina!
Podijeli priču

Pomozi.ba © 2023. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba