Novi početak za Asima

prije 6 mjeseci | 19.01.2024

Dječak Asim Habibović dobio je novu protezu za nogu! Sada još bolje i lakše vozi biciklo, a tek kako igra fudbal... Asim je pravo čudo od djeteta!

Asim iz sela Prićani kod Novog Travnika rođen je bez desne noge, ali nikada nije dozvolio da mu taj nedostatak odredi i promijeni život. Prvu protezu dobio je već sa deset mjeseci. Kako je rastao, tako je stalno morao i mijenjati proteze, međutim, njegovim roditeljima je već postalo nemoguće izdvajati novac za njih. Udruženje Pomozi.ba mu je 2021. godine finansiralo protezu, međutim ove godine mu je ta proteza postala premala, te mu je bila potrebna nova. 

Na svu sreću, Asimu smo uspjeli osigurati novu protezu, zahvaljujući kampanji „Da sva djeca skaču“ koju su pokrenule Fondacija Nataša Kovačević  iz Beograda i  kompanija Abela Pharm. Cilj kampanje je upravo bio da nekom djetetu bez noge omogućimo da trči, skače i radi sve što mogu i drugi mališani.Veliku zahvalu dugujemo svima vama koji ste kupovali BiVits vitamine za vrijeme trajanja kampanje, kompaniji Abela Pharm i Fondaciji Nataša Kovačević, jer smo zajedno unijeli ogromnu radost i sreću u Asimov i život njegovih roditelja i nane.

Podsjećamo, u periodu od 1. novembra 2022. do 31. marta 2023. godine za svaku prodanu kutiju BiVits ACTIVA vitamina i minerala u apotekama širom Bosne i Hercegovine kompanija  Abela Pharm donirala je po 0,50 KM u humanitarni fond za nabavku proteze za djecu.

Iz ovog fonda je ostalo novca za još za jednu dječiju potkoljenu protezu, stoga pozivamo roditelje djece kojima je potrebna proteza da nam se jave na e-mail [email protected]. Potrebno je dostaviti lične podatke djeteta i medicinsku dokumentaciju.

Nadamo se da ćemo osmijeh koji smo izmamili Asimu vidjeti uskoro na još nekom djetetu!


Podijeli priču

Pomozi.ba © 2024. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba