Eminov život sa epilepsijom

prije mjesec | 23.01.2024

Posjetili smo Emina Gadžu iz Sarajeva koji je do šestog razreda uživao u bezbrižnom djetinjstvu poput njegovih vršnjaka. Nakon običnog pada u kojem je povrijedio glavu, dobija dijagnozu epilepsije. Dnevno je znao imati po pet i više epi napada u toku dana.

Ovom tinejdžeru koji pohađa Školu za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje od uspostavljanja dijagnoze uskraćene su mnoge stvari. Ne smije izlaziti jer u svakom momentu može doživjeti epi napad. Kako bi se bar malo odužio mami za sve što ona čini za njega, često pri pokušaju da joj nešto pomogne doživi napad.

Njegova mama Senada je saznala da njegov život može biti puno lakši ako bi dobio VNS stimulator koji bi regulisao epi napade, možda čak i u potpunosti zaustavio. Nakon pokrenutog apela na našoj web stranici i prikupljenih sredstava, on je otputovao u Istanbul gdje mu je urađena neophodna operacija i epi napadi su postali dosta rjeđi.

Senada koja ima samo želju, a to je da epi napadi njenog sina u potpunosti prestanu, ispričala nam je kako izgleda život jedne porodice koja ima člana oboljelog od epilepsije.

Što se Emina tiče, zahvaljujući požrtvovanosti najprije njegove mame, ali i oca, te sestre, njemu ništa ne fali. A najveća želja mu je da položi vozački i kupi BMW-a. 
Podijeli priču

Pomozi.ba © 2024. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba