Sami nastavlja povezivati dobrotom, onom dobrotom što besmisao pobjeđuje

prije 4 mjeseca | 27.03.2024

„Sva djeca trebaju malo pomoći, malo nade i nekoga ko vjeruje u njih.“ 

Na inicijativu prijateljica i prijatelja porodice Samija Čamdžića koji je preselio na Drugi svijet i brojnih Samijevih prijateljica i prijatelja, u okviru Udruženja Pomozi.ba, osnovan je trajni Fond Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo. 

U besmislu u kom smo se našli pokušavamo pronaći kap smisla i pretvoriti je u more kojim nas Sami nastavlja povezivati dobrotom – onom dobrotom što besmisao pobjeđuje. 

Sami je za svojih 13 godina dotaknuo živote mnogih na nebrojeno dobrih načina. Njegova životna radost, dobrota, mnogobrojni talenti i vrijednosti kojima su odisali svi njegovi postupci, ostavili su neizbrisiv trag u svima koji su ga poznavali. Sami nam je pokazao da se život ne mjeri po broju godina, nego koliko života staviš u svaki dan. 

Sami je bio skejter, programer, skijaš, plesač, youtuber, dječak koji je volio parkour, robotiku, svirao klavir i pomalo vježbao gitaru, razvijao biznis planove sa svojim drugarima, zaljubljenik u anime, čarobnjak koji se družio sa Harry Potterom, projektovao svemirski brod, planirao ići na Mars, volonter, kamper, đak, sin, brat, prijatelj ljudi i životinja.   

Dječak je to koji je reagovao na nepravdu i nejednakost u svom okruženju, tražio načine da pomogne ljudima bez doma dajući im velikodušno broj telefona svojih roditelja, uključivao se u akcije kojima se pomaže manje sretnima, a kroz ovaj Fond, nastaviće da čini dobra djela zauvijek.   

U njegovo ime i u ime sve djece koja su nas napustila, osnivanjem ovog Fonda želimo dati šansu i podršku djeci koja nemaju mogućnosti da razviju svoje talente i interesovanja, te ostvare svoj potencijal. Vaše donacije nekome će otvoriti put do sretnijeg djetinjstva, takmičenja, medalje, inovacije, većeg samopouzdanja i samopoštovanja. Prikupljena sredstva će biti usmjeravana ka podršci djeci i mladima za obrazovne aktivnosti, sticanje novih vještina i znanja, proširivanje vidika, ostvarenje snova i osvajanje novih svjetova. Paralelno s tim, težimo stvaranju ljepšeg i poticajnijeg okruženja za učenje i igru. Njegujući vrijednosti koje je Sami živio, želimo doprinijeti sadnji drveća, pravljenju vrtova i klupa, skate parkova, igrališta u školama i zajednicama kao mjesta susreta i zajedničkog rasta.

Neka Samijev život i nesebična ljubav kojom je bio okružen i koju je nesebično dijelio s drugima budu vodilja da kao društvo njegujemo i odgajamo mlade ljude koji su svjesni važnosti brige o sebi, drugima i svijetu koji ih okružuje.

Hvala vam svima što kroz svoju podršku čuvate s nama našeg Samija. Podržite Fond Sami Čamdžić za sretno djetinjstvo i postanite dio Samijeve priče, priče koja se ne završava, već svakim dobrim djelom dobija novi početak . 

Jer, djeca postaju ono što u njima njegujemo.   

Šta smo podržali iz Fonda Sami Čamdžić:Da bismo mogli nastaviti podržavati našu djecu na putu ka ostvarenju snova i dalje nam je potrebna vaša podrška. Vaša donacija približava nas svijetu u kojem svako dijete može sanjati velike snove, baš kao što ih je sanjao i naš Sami.

 Sve informacije o Fondu Sami Čamdžić možete pronaći i na našoj stranici  www.samicamdzic.ba, a zapratite i Facebook i Instagram profil Fonda Sami Čamdžić.


Podijeli priču

Pomozi.ba © 2024. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba