Malena heroina Hana pet puta pobijedila rak (video)

prije godinu | 02.02.2023

Malenu heroinu Hanu Pašanbegović posjetili smo u njenoj lijepoj Zenici. Ona se sa svojih sedam godina pet puta borila sa rakom i nadamo se da je ovaj put zauvijek pobijedila ovu opaku bolest.

Hana je rođena u junu 2015. godine, a 2017. godine, kada je imala nepune dvije godine, otkrivene su joj ciste u stomaku, koje su odmah operativno odstranjene u vidu velike tumorske mase. Tada je ustanovljeno i da Hana nema lijevi bubreg od rođenja. Nedugo poslije te operacije, bolest ponovo napada Hanu.

Ona u martu 2017. godine odlazi na liječenje u Tursku gdje tumor biva operativno odstranjen i Hana prolazi kroz 24 sesije radioterapija, te šest mjeseci kemoterapija. Bolest se nažalost opet vraća, 23 mjeseca nakon toga, te se radi nova operacija i Hana prolazi kroz četiri ciklusa kemoterapije.

Iako se činilo da je Hana pobijedila ovu opaku bolest, ona ponovo napada njeno krhko tijelo po četvrti put, u martu 2020. godine, kada je utvrđeno da se radi o istoj vrsti tumora, samo ovaj put na jetri, zbog čega Hana odlazi na četvrtu po redu operaciju, nakon koje prima šest ciklusa kemoterapija i 24 sesije radioterapija.

U januaru 2021. ljekari saopštavaju porodici da je Hanin organizam čisti da se bolest povukla. Međutim, dva mjeseca nakon toga, u martu 2021. bolest se po peti put vraća. Međutim, naša ljepotica je i peti put pobijedila rak. Sada redovno ide na kontrolne preglede kako u našoj zemlji, tako i u Turskoj.Podijeli priču

Pomozi.ba © 2024. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba