Nakon smrti majke: Muameru smo obezbijedili stalni izvor primanja

prije 5 mjeseci | 19.07.2022

Poseban bajramluk Muamer Jusufspahić dobio je ovog Bajrama. Zahvaljujući svim vašim donacijama ovom 14-godišnjem dječaku koji je prerano ostao bez životnog oslonca, uspjeli smo kupiti stan sa poslovnim prostorom u vrijednosti od 185.000 KM!

Znamo da mu ništa ne može zamijeniti majku koju je izgubio prije mjesec dana, ali isto tako znamo da je Muamera ovog Bajrama barem učinilo sretnim to što su on i njegova tetka koja mu je sada jedini zakonski staratelj dobili novi stan u kojem će dječak imati svoju sobu i uslove za život o kojima je do sada samo sanjao!

Kupoprodajni ugovor je potpisan, stan u Bugojnu će uskoro biti završen, a mi jedva čekamo da vidimo radost na Muamerovom licu kada se i zvanično useli u novi dom! U sklopu stana je i poslovni prostor, koji će mu služiti kao stalni izvor primanja u budućnosti!

Ovaj dječak je prije dva mjeseca sa svojim vršnjacima uživao na ekskurziji, proslavljao kraj osnovne škole i razmišljao o tome kako bi volio upisati srednju saobraćajnu školu. Nije ni slutio da će mu se život naglo promijeniti preko noći i da će mu zadati udarac od kojeg se bilo ko teško može oporaviti, a pogotovo dječak njegovih godina. Majka mu je izenada umrla, a oca, koji je poginuo kada je imao samo jednu godinu nije ni upamtio. Sa majkom je vrlo skromno živio u trošnoj kući u selu Zanesovići kod Bugojna. Nisu imali nikakvih primanja, a majka Emina dok se na sve moguće načine borila da sinu obezbijedi normalno djetinstvo, istovremeno se borila i sa bolešću. Na kraju je tu bitku izgubila.


Muamer od smrti majke živi u kući kod tetke i dajidže, koji također žive jako teško, bez ikakvih stalnih primanja.

Drago nam je jer smo mu uspjeli obezbijediti bolje uslove za život u Bugojnu gdje će nastaviti svoje školovanje. Muameru želimo mnogo sreće, a svima koji su dali svoj doprinos da barem malo obradujemo ovog dječaka sa teškom životnom pričom neizmjerno hvala


Podijeli priču

Pomozi.ba © 2022. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba