Pomoć za palestinsku porodicu

prije 7 mjeseci | 25.12.2023

Posjetili smo porodicu Šahin koja je nedavno izbjegla iz Gaze i stigla u Bosnu i Hercegovinu. Riječ je o doktoru Ahmedu Haled Šahinu, koji je u BiH 90-ih godina završio studij medicine, njegovoj supruzi Manaf, kćerkama Alijom, Lajlom i Fajruz, te sinom Osmanom koji boluje od cerebralne paralize i potrebna mu je 24-satna njega. U Gazi su ostali bez svega što imali - kuće, rodbine, komšija, prijatelja, karijera i studija, a ranije u još jednom izraelskom bombardovanju poginuo im je i sin.

Nakon dolaska u BiH, ova porodica je prvobitno bila smještena u Izbjegličko-prihvatnom centru u Salakovcu, nakon čega je doktoru jedan divni Sarajlija besplatno ustupio stan na korištenje. Mi smo im sa zadovoljstvom pomogli da opreme stan namještajem koji je nedostajao, a pored toga donirali smo im garderobu, hranu, higijenu i lijekove, sve to u vrijednosti 6.521,37 KM.

Iako im je želja da se nakon završetka bombradovanja Gaze, vrate u svoj rodni grad, porodica Šahin će sigurno još dugo morati ostati u BiH, a mi ćemo se truditi da im budemo od pomoći i ubuduće, posebno zbog oboljelog osmana, kojem su konstatno potrebni lijekovi i terapije koje nisu nimalo jeftine.

Nema šta ovi ljudi dosad nisu prošli, kakva iskušenja, boli i patnje, a nevjerovatno je koliko dobrote, ljubaznosti i milosti u njima ima. Svaki put nas dočekaju raširenih ruku, sa toplim zagrljaljima i riječima, a kući nas nisu pustili da idemo a da nismo probali njihovu kafu, voće i kolače, bez obzira koliko je sve to i njima potrebno. Oni kažu da su zahvalni nama, ali nisu svjesni koliko smo zapravo mi zahvalni što smo upoznali ovakve gromade od ljudi.

 


Podijeli priču

Pomozi.ba © 2024. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba