Dženana Sokolović preuzela ključeve novog doma u Sarajevu

prije mjesec | 20.12.2021

Dženana Sokolović iza koje stoji jedna od najtužnijih životnih priča u petak, 17. decembra je dobila ključeve od nove kuće, manje od mjesec dana nakon pokrenute kampanje kada je zahvaljujući donatorima iz BiH, regiona i dijaspore za 48 sati prikupljeno četvrt miliona maraka.

Sudbina je htjela da se nova Dženanina kuća nalazi u blizini mezara njenog nikad prežaljenog sedmogodišnjeg Nermina, koga je izgubila 1994. godine i koji je ubijen od istog metka iz snajpera koji je usmrtio i bebu u njenom stomaku.

Za ovu ženu koja je decenijama hodala ulicama Sarajeva moleći ljude za pomoć da preživi, nadamo se da dolaze bolja vremena. Iako joj niko i ništa ne može vratiti njenu ubijenu djecu, sada će bar imati život dostojan čovjeka i više nikada neće morati moliti za koru hljeba.

Kuća je plaćena 160.000 KM bez poreza. Sa porezom ta cifra će biti oko 170.000 KM, a ostatak sredstava će se usmjeriti u dogovoru sa Dženanom. 

Ona je prvobitno živjela u stanu od 18 metara kvadratnih, da bi potom od Općine Stari Grad dobila na korištenje stan u novoizgrađenoj zgradi napravljenoj s ciljem zbrinjavanja socijalno ugroženih građana.


Hvala svima vama koji ste nam pozivima na humanitarni broj i donacijama omogućili da bar na trenutak zasija osmijeh na Dženaninom vječno tužnom licu.


Podijeli priču

Pomozi.ba © 2022. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba