Dodjela hrane javnim kuhinjama

prije 2 mjeseca | 20.05.2024

 

Danas smo sa zadovoljstvom primili značajnu donaciju hrane za pripremu toplih obroka socijalno ugroženim osobama s područja Sarajeva, koju je koordinirao Caritas Italije u Bosni i Hercegovini u okviru projekta “BRAT - Balkanska ruta: prihvat u tranzitu“, a kojeg finansira Italijanska agencija za razvojnu suradnju.

 

Velike količine ulja, tjestenine i riže stigle su ne samo za korisnike naše kuhinje, već i za javne kuhinje Stari Grad, Dobrotvor, Kruh sv. Ante i Merhamet, kojima smo robu već isporučili. Cilj je da ova hrana bude od koristi za najmanje 10.000 korisnika javnih kuhinja u Kantonu Sarajevo.


 

Dodjeli donacije, pored predsjednika Udruženja Pomozi.ba Elvira Karalića, prisustvovali su brojni gosti, uključujući ambasadora Italije u BiH, Marca di Ruzzu, ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Endu Pavić, predstavnicu Italijanske agencije za razvojnu suradnju Mersihu Beululović, predstavnicu IOM-a Amru Kurbegović. Prisutni su naglasili da ova donacija nije samo materijalna pomoć, već i simbol solidarnosti i brige za one koji su u najtežim situacijama. 


Dodjela je završila zajedničkim pozivom na nastavak suradnje i podrške najugroženijima, ističući da svaka osoba zaslužuje dostojanstvo i pomoć, bez obzira na porijekloPodijeli novost

Pomozi.ba © 2024. Sva prava zadržana.

Powered by doc.ba